Φιλιππίνες: Τραγικός ο απολογισμός της συντριβής C-130 – 47 νεκροί στρατιωτικοί

Οι 47 από τους επιβαίνοντες σε μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη χθες Κυριακή στις νότιες Φιλιππίνες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 49 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας της Ασίας, ο υποστράτηγος Σιριλίτο Σομπεχάνα.

Το υπουργείο Άμυνας του αρχιπελάγους ανακοίνωσε χθες ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο έδαφος και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Το μεταγωγικό, το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed, μετέφερε μέλη των ένοπλων δυνάμεων που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε επιχείρηση εναντίον ανταρτών στις Φιλιππίνες.

Δείτε ακόμη Φιλιππίνες: Απίστευτο! Στρατιώτες πηδούσαν από το C-130 για να σωθούν πριν συντριβεί

Βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Χολό, στη νότια επαρχία Σουλού, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Έντγκαρ Αρέβαλο, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενσάνα ανέφερε πως διέταξε να δημιουργηθεί έρευνα για το δυστύχημα αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο στρατός στις Φιλιππίνες ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροσκάφος δέχθηκε επίθεση.

Η Σουλού, επαρχία που απέχει 950 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Μανίλας, αποτελεί εστία της δράσης της διαβόητης τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.