Φινλανδία: Πέρασε νόμο για να φτιάξει φράχτες και «κλείσει» τα σύνορα με τη Ρωσία

Το κοινοβούλιο στη Φινλανδία υιοθέτησε νομοθεσία που θα επιτρέπει την ανέγερση φρακτών στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία και το κλείσιμο των συνόρων.

Φινλανδία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κοινοβούλιο στη Φινλανδία υιοθέτησε νομοθεσία που θα επιτρέπει την ανέγερση φρακτών στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία και το κλείσιμο των, μήκους 1.300 χιλιομέτρων, συνόρων για τους αιτούντες άσυλο σε περίπτωση εξαιρετικών περιστάσεων.

Το σχέδιο αυτό νόμου περί ετοιμότητας, αν και αμφισβητείται όσον αφορά τους κανόνες ασύλου της ΕΕ, υιοθετήθηκε από υπερπλειοψηφία, γεγονός το οποίο επιτρέπει στο κοινοβούλιο να υιοθετεί με γρήγορες διαδικασίες νόμους, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προβεί σε αντίποινα για τα σχέδια της Φινλανδίας να ενταχθεί στο NATO.

Αυτό θα επιτρέψει επίσης στην κυβέρνηση να αποφασίσει να κατασκευάσει φράκτες ή άλλου είδους τείχη κοντά στα φινλανδικά σύνορα και να κατευθύνει όλες τις αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου σε ένα ή διάφορα συνοριακά περάσματα, όπως είναι τα αεροδρόμια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία NATO

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ