Πέντε νεκροί σε δύο βίαια επεισόδια στο Ιράκ

  Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν σήμερα τέσσερα μέλη μια πολιτοφυλακής που μάχεται κατά της αλ Κάιντα στο κεντρικό Ιράκ, όπου επίσης ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του από την έκρηξη μιας βόμβας, όπως δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.
   Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν εναντίον ενός φυλακίου, σε μια περιοχή νότια της Μπακούμπα (60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα μέλη των Σάχουα και να τραυματιστούν ακόμη τέσσερις, όπως δήλωσε ένας διοικητής της πολιτοφυλακής αυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.
   Η πολιτοφυλακή Σάχουα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2006 σε σουνιτικές περιοχές του Ιράκ και κατάφερε να εκδιώξει την πλειονότητα των ανταρτών της αλ Κάιντα, όμως συχνά μέλη του τρομοκρατικού δικτύου εξαπολύουν επιθέσεις αντιποίνων εναντίον της.
   Εξάλλου μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στην Μπακούμπα εξερράγη την ώρα που περνούσε μια περίπολος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας στρατιώτης και να τραυματιστεί ακόμη ένας, όπως ανακοίνωσε ένας διοικητής του στρατού.
   Ο γιατρός Άχμεντ Ιμπραχίμ του γενικού νοσοκομείου της Μπακούμπα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των δύο επιθέσεων.
   Οι επιθέσεις στο Ιράκ –αν και έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα έτη 2006 και 2007–, από τις 13 Ιουνίου, οπότε 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν από συντονισμένων επίθεσης της αλ Κάιντα εναντίον σιιτών, και μέχρι τώρα έχουν υπάρξει ιδιαίτερα αιματηρές, με συνολικά 212 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.
   Τον Μάιο 132 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βίαια επεισόδια, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Συνεργασία Ελλάδας – Ιράκ στον κατασκευαστικό τομέα
Στριπτίζ στο Ιράκ! Κι όμως έγινε! Δείτε το βίντεο