«Φλέγεται» το Ιράν: Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο μετά την απώλεια του Kharg [vid]

Μετά την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στο μεγαλύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, το Kharg, μια ακόμα τρομακτική πυρκαγιά έχει προκληθεί, αυτή τη φορά σε διυλιστήριο, στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, με τα πλάνα πραγματικά να αποτυπώνουν το μέγεθος της ζημιάς, ενώ η χρονική συγκυρία είναι «ύποπτη».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος «η πυρκαγιά ξεκίνησε στη γραμμή υγροποιημένου φυσικού αερίου του διυλιστηρίου Τοντγκουγιάν της Τεχεράνης».

Πυροσβέστες έχουν σταλεί στην περιοχή, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ενώ τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πυκνός καπνός πάνω από το διυλιστήριο είναι ορατός από διάφορα μέρη της ιρανικής πρωτεύουσας.

Η «ύποπτη» χρονική συγκυρία

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο ξεσπά λίγες ώρες αφότου το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε τη βύθιση του πλοίου εφοδιασμού Kharg στην Θάλασσα του Ομάν, ανοικτά του λιμανιού Ζασκ, έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε σε ένα από τα συστήματα του πλοίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 2:25 π.μ. και οι πυροσβέστες προσπάθησαν να την ελέγξουν αλλά μάταια, μετέδωσε το Fars. Το πλοίο βυθίστηκε κοντά στο ιρανικό λιμάνι Jask, περίπου 1.270 χιλιόμετρα (790 μίλια) νοτιοανατολικά της Τεχεράνης στον κόλπο του Ομάν κοντά στα στενά του Hormuz.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα ιρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν τους ναυτικούς φορώντας σωσίβια να εκκενώνουν το σκάφος, ενώ οι φλόγες έκαιγαν τα πάντα έκαιγε πίσω τους.Τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα ημι-επίσημα πρακτορεία ειδήσεων αναφέρονται στο Kharg ως «εκπαιδευτικό πλοίο». Το Fars δημοσίευσε και βίντεο με πυκνό, μαύρο καπνό που ανέβαινε από το πλοίο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter