«Fort Trump» το όνομα της αμερικανικής βάσης στην Πολωνία

 Στην ματαιοδόξια του αμερικανού Προέδρου Τραμπ ποντάρουν οι Πολωνοί και του υπόσχονται να ονομάσουν την αμερικανική βάση στην Πολωνία, εφόσον αυτή γίνει σε «Fort Trump», δηλαδή «Οχυρό Τραμπ».

Την πρόθεση του να ονομάσει την υπό διαπραγμάτευση αμερικανική βάση στην Πολωνία σε «Fort Trump» («Οχυρό Τραμπ») ανακοίνωσε ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda.

Μιλώντας στη κοινή συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο, ο κ. Duda ζήτησε να από τον Πρόεδρο Τραμπ την τοποθέτηση περισσοτέρων στρατιωτικών δυνάμεων στην Πολωνία.

«Σας προσκαλώ να τοποθετήσετε περισσότερα στρατεύματα Αμερικής στην Πολωνία», είπε ο Duda.

Η αμερικανική παρουσία στην Πολωνία θα αποτελεί τον «εγγυητή της ασφάλειας» της χώρας, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Πολωνίας.

Ο κ. Duda δήλωσε ότι πιστεύει πως θα μπορούσε να είναι «δυνατή» η οικοδόμηση μιας αμερικανικής βάσης στην Πολωνία και ότι θα εξυπηρετούσε τόσο συμφέροντα των ΗΠΑ όσο και των Πολωνών.

Ο Πρόεδρος Τραμπ απάντησε ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το αίτημα της Βαρσοβίας, αλλά πρόσθεσε ότι η Πολωνία «θα πληρώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο Πρόεδρος μας πρόσφερε πολύ περισσότερα από 2 δισ. δολάρια», ανέφερε ο Τραμπ.

Η Πολωνική Κυβέρνηση θεωρεί ότι η προτεινόμενη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο έδαφος της θα ενισχύσει την άμυνα της Πολωνίας έναντι σε μια όλο και περισσότερο στρατιωτικοποιημένη Ρωσία.

Ο κ. Duda δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εγγυητής της ασφάλειας στην Ανατολική Ευρώπη.»

Πηγή Forces.net