Φρίκη! Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να ευνουχίζουν μπροστά στην κάμερα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου

Αν η φρίκη αποτυπώνεται με εικόνες, μία από αυτές θα ήταν η σκηνή που Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να ευνουχίζουν Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου.

Η σκηνή έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι το βίντεο δεν άρχισε να διακινείται από Ουκρανούς, αλλά από Ρωσικούς λογαριασμούς στο Telegram.

Σε αυτό απεικονίζονται τουλάχιστον δύο στρατιώτες που φέρονται να είναι Ρώσοι οι οποίοι ακινητοποιούν έναν αιχμάλωτο που φορά φόρμα παραλλαγής και φέρεται να είναι Ουκρανός – σύμφωνα πάντα με τους Ρωσικούς λογαριασμούς στο Telegram – και στη συνέχεια να τον ευνουχίζουν με ένα κοπίδι, από αυτά που χρησιμοποιούνται για να ανοίξεις ένα κιβώτιο.

Το OnAlert αποφεύγει να αναδημοσιεύσει το επίμαχο βίντεο εξαιτίας της ιδιαίτερης σκληρότητάς του, αλλά και γιατί είναι αδύνατο να διασταυρωθεί η αυθεντικότητά του.

Ωστόσο ήδη πολλοί χρήστες στο Twitter – όπως οι Anonymous – μιλούν για έγκλημα πολέμου, ενώ έχουν ταυτοποιήσει και τον φερόμενο ως δράστη του ευνουχισμού.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Sarah Ashton-Cirillo, που βρίσκεται στην Ουκρανία, αναφέρει ότι τα στοιχεία του Ρώσου στρατιώτη έχουν ταυτοποιηθεί, έχει καταγωγή από την περιοχή Buryat και αναζητείται.

Κάποιοι άλλοι λογαριασμοί αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος Ρώσος στρατιώτης είναι πιθανότατα μισθοφόρος της διαβόητης ομάδας Wagner.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι πολλοί Ρώσοι στο Telegram σχολιάζουν ειρωνικά τον ευνουχισμό, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου διέπεται από Διεθνείς Συνθήκες, με τα βασανιστήρια – όπως αυτή η φρικιαστική πράξη – συνιστούν έγκλημα πολέμου.

Αυτό το γεγονός σχολιάζει ο ίδιος ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει:

«Οι Ρώσοι προπαγανδιστές με ευχαρίστηση έδειξαν πως μια ομάδα Ρώσων τυράννων ακρωτηρίασαν έναν Ουκρανό αιχμάλωτο. Ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει: Η Ρωσία είναι χώρα κανιβάλων που απολαμβάνουν τα βασανιστήρια και τους φόνους. Αλλά η ομίχλη του πολέμου δεν θα βοηθήσει να αποφύγουν την τιμωρία για τους εκτελεστές. Θα σας ταυτοποιήσουμε και θα φτάσουμε σε καθέναν από εσάς».