«Φωτιά και ατσάλι» η απάντηση του Ισραήλ στις τουλάχιστον 30 ρουκέτες – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είχε μεταδώσει το OnAlert.gr από τις πρώτες πρωινές ώρες, το Κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση με ρουκέτες εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ κοντά στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Ισραηλινού Στρατού, η Χαμάς εκτόξευσε τουλάχιστον 30 ρουκέτες, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό στις 50, με 13 από αυτές να καταρρίπτονται από το αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας Iron Dome.

Νωρίς το πρωί, μετά τη λήξη του συναγερμού Ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν σπέρνοντας «φωτιά και ατσάλι» στη Λωρίδα της Γάζας σε επίθεση μαζικών αντιποίνων, πλήττοντας περίπου 87 στόχους της Χαμάς. Ανάμεσα στους στόχους βρισκόταν και το νέα αρχηγείο της Χαμάς, το οποίο βέβαια την ώρα της επίθεσης ήταν άδειο.


Στο στόχαστρο του Ισραήλ μπήκε μια εγκατάσταση κατασκευής όπλων, αλλά και ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου.


Με σχετική ανακοίνωση του ο Ισραηλινός Στρατός κατηγόρησε την Συρία και το Ιράν, ότι έδωσαν εντολή στην Χαμάς για να εξαπολύσει την βραδυνή επίθεση. 

Η επίθεση μπορεί να θεωρηθεί και ως δώρο καλοσωρίσματος στον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Αντιστρατήγου Aviv Kochavi, ο οποίος ανέλαβε τα καθηκοντά του χθες Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Δείτε βίντεο από την κατάρριψη των ρουκετών της Χαμάς από το σύστημα Iron Dome:

Με πληροφορίες από Tass, Haretz, DEBAKfile