G-20: Νέο «άκυρο» Τραμπ για επίσημες συνομιλίες με Ερντογάν και Μουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πραγματοποιήσει επίσημες συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Νοτιοκορέατη Μουν αλλά θα μιλήσει σε ανεπίσημο επίπεδο με αυτούς τους ηγέτες στη διάσκεψη, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάντερς.

Ο Τραμπ ακύρωσε επίσης μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάσκεψη κορυφής G-20στις 29 Νοεμβρίου, επικαλούμενος την κατάσχεση των ουκρανικών πλοίων από τη Ρωσία ως πηγή έντασης στην περιοχή.

Ο Tραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του από το Air Force One έπειτα από την ομολογία του πρώην δικηγόρου του, Michael Cohen, για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έφθασε στην Αργεντινή στο πλαίσιο του G-20, ενώ η συνάντηση του με τον Πούτιν αποτελούσε υψηλή προτεραιότητα, ενώ οι συνομιλίες με τον κινέζικο πρόεδρο Xi Jinping για το πώς να διευκολύνουν έναν αυξανόμενο εμπορικό πόλεμο, συνιστούν επίσης κορυφαία θεματική στην ατζέντα του Αμερικανού Πρόεδρου.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί επισήμως για την απόφαση, η οποία ήρθε λίγες ώρες αφότου η Μόσχα είπε ότι η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν σε καλό δρόμο.

Η Σάντερς δεν έδωσε καμία εξήγηση για αυτές τις αλλαγές στο πρόγραμμα.

Πηγή: Hurriyet