G-20: Σύντομο τετ-α-τετ Πούτιν και Τραμπ χωρίς δεσμεύσεις

Όλοι οι ηγέτες της ομάδας των κρατών-μελών G20 συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συμφωνούν για την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού των Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει ακόμη συναίνεση μεταξύ των κρατών-μελών της G20 για την μείωση των εμποδίων στο εμπόριο.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχαν μία σύντομη συνάντηση χθες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Ουσάκοφ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να συνεχίσουν τις επαφές τους. Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα ξανασυναντηθούν οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ.

Τέλος, «εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Εξετάζουμε σειρά εναλλακτικών» είπε ο Κόντε, τονίζοντας και πάλι ότι η αποφυγή της διαδικασίας κυρώσεων θα είναι προς όφελος της Ιταλίας, αλλά και της Ευρώπης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, με αναφορά στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας του, τόνισε ότι «η προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης πρέπει να θεωρείται πάντα τελευταία λύση». «Ολοκληρώνονται κάποιες αναγκαίες τροπολογίες πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες», τόνισε ο Κόντε.

Αρχικά, η έναρξη των ψηφοφοριών επί του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο αναμενόταν για τη Δευτέρα, αλλά όλα δείχνουν ότι τελικά η όλη διαδικασία πρόκειται να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ