Γαλλία: “Εξετάζονται όλα τα σενάρια” για την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών – Συνελήφθη ο δράστης

Η επίθεση έγινε το απόγευμα, στον ελληνορθόδοξο ιερέα την ώρα που έκλεινε το ναό, στη Λυών. Κάποιος τον πυροβόλησε 2 φορές στο στήθος και εξαφανίστηκε.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε. Οι πρώτες σκέψεις για την επίθεση στον ελληνικής καταγωγής 52χρονο ιερέα, ήταν η τρομοκρατική επίθεση. Στη σκιά μάλιστα, της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία, για την σημερινή επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα, εξετάζονται όλα τα σενάρια! Μάλιστα, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για “απόπειρα δολοφονίας”

Σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στη Λιόν, μετά από έρευνες της Αστυνομίας.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

“Θα αναλάμβανε νέα θέση”

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Le Figaro” o Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο ιερεας που έπεσε θύμα της επίθεσης, θα έφευγε το επόμενο διάστημα από την εκκλησία στη Λιόν και θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει νέα θέση.

Ο 52χρονος ιερέας που είναι πατέρας τριών παιδιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν, αυτή την ώρα χειρουργείται… Ο Δήμαρχος, Gregory Doucet, πήγε πριν από λίγο στο σημείο της επίθεσης.