Γαλλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών.

Γαλλία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό πολύ σοβαρό και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιερ- Αντρέ Ντιράν, έχει εκκενωθεί η περιοχή σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Ο Ντιράν πρόσθεσε ότι τα σχολεία σε αυτή την περιοχή στη Γαλλία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς «ένα γιγάντιο σύννεφο καπνού καλύπτει την περιοχή», όπου ζουν περίπου 500.000 άνθρωποι.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που μας ωθούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κίνδυνος από τον καπνό».

Γαλλία

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις αρχές.

Περίπου 130 πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο εργοστάσιο για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: REUTERS

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ