Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον Φρανσουά Μπαϊρού

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε πρωθυπουργό τον κ. Φρανσουά Μπαϊρού και του έδωσε εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Μπαϊρού

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα τον κεντρώο βετεράνο Φρανσουά Μπαϊρού νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Φρανσουά Μπαϊρού και ο Εμανουέλ Μακρόν είχαν νωρίτερα σήμερα (13/12/24) συνάντηση επί μια ώρα και 45 λεπτά και μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Μπαϊρού αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις ενώ κάποια γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν μάλιστα ότι η συνάντηση δεν ήταν σε καλό κλίμα.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε πρωθυπουργό τον κ. Φρανσουά Μπαϊρού και του έδωσε εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός προέρχεται από τον χώρο του Κέντρου, οπότε δημιουργείται η προσδοκία πως μπορεί να εξασφαλίσει αν όχι την αποδοχή, τουλάχιστον την ανοχή κάποιων εκ των πλευρών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο 73χρονος Μπαϊρού, στενός σύμμαχος του Μακρόν και ο τέταρτος πρωθυπουργός για τη Γαλλία το 2024, αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα κυβερνητική ομάδα τις επόμενες ημέρες, σε αντικατάσταση αυτής της οποίας ηγήθηκε ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την καταψήφιση της κυβέρνησής του από ακροδεξιούς και αριστερούς βουλευτές.

Μπαϊρού
REUTERS/Stephanie Lecocq

Φωτογραφίες Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ