Γαλλία: Τραγωδία με συντριβή εκπαιδευτικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ένα εκπαιδευτικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη αργά χθες σε περιοχή της κεντρικής Γαλλίας, σε ένα κτίριο που στεγάζει ένα κέντρο για ασθενείς με αναπηρία

Onalert Newsroom
Γαλλία: Τραγωδία με συντριβή εκπαιδευτικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα εκπαιδευτικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη αργά χθες σε περιοχή της κεντρικής Γαλλίας, σε ένα κτίριο που στεγάζει ένα κέντρο για ασθενείς με αναπηρία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του τουλάχιστον 1 άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 4 στο έδαφος, σύμφωνα με έναν αρχικό απολογισμό των αρχών.
Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενός Alphajet, πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης των καθισμάτων τους και να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, και αργότερα τους περισυνέλεξαν οι ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με την χωροφυλακή.

Το δυστύχημα, που οφείλεται σε μία «τεχνική βλάβη» σημειώθηκε γύρω στις 17:30 ώρα Γαλλίας (18:30 ώρα Ελλάδας) στο Βουβρέ, κοντά στην Τουρ, διευκρίνισε ο σμήναρχος Ζαν Πασκάλ Μπρετόν.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων με ειδικές ανάγκες, που μπορεί να φιλοξενήσει 88 ασθενείς και 47 για ημερήσια νοσηλεία, όμως δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου τη στιγμή του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με έναν αρχικό απολογισμό των τοπικών αρχών, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 4 τραυματίστηκαν. Δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασης των τραυματιών.
Το κτίριο αυτό είναι απομονωμένο και βρίσκεται στη μέση μιας πεδιάδας σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από τα ανατολικά του Τουρ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35

Ο πύργος του Κρεμλίνου στη Μόσχα
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Επιβεβαιώνει τις τριμερείς συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις που θα εστιάσουν σε ζητήματα μεταπολεμικής ασφάλειας ορίστηκε ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν Βλαντίμιρ Μεντίσκι

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη, αλλά η μπάλα για να αποφευχθεί ο πόλεμος είναι στην περιοχή των ΗΠΑ»

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν την κατάρριψη αμερικανικού drone MQ-9 πάνω από το ανατολικό Στενό του Ορμούζ ενώ οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν «αμυντικά» πλήγματα στο νησί Κεσμ