Γκατγουίκ: Με επέμβαση του Βρετανικού Στρατού άνοιξε το αεροδρόμιο

 Με επέμβαση του Βρετανικού Στρατού έγινε δυνατή η επαναλειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ, ενώ με τη χρήση στρατιωτικής τεχνολογίας που ενεργοποίησε ο Στρατός διαφυλάσσεται αυτή την ώρα η λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα.

Για 36 ώρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν ενόψει των Χριστουγέννων ταλαιπωρήθηκαν, καθώς η «επίθεση» με drones από άγνωστο τίναξε στον αέρα τα σχέδια τουw για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.

Από το βράδυ της Τετάρτης, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα, έγιναν τουλάχιστον 50 πτήσεις drones πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας άνοιξε ξανά το πρωί της Παρασκευής (21.12.2018) αλλά για περιορισμένο αριθμό πτήσεων, χάρη στην συμβολή του Βρετανικού Στρατού, και σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών της Βρετανίας Chris Grayling, οι πτήσεις αυτή της στιγμή πραγματοποιούνται λόγω της ανάπτυξης στο αεροδρόμιο εξελιγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας.

Ο Βρετανός Υπουργός πρόσθεσε ότι ακόμη ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και πιστεύεται ότι βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

«Έχουμε αναπτύξει μια σειρά από μέτρα για να μπορούμε να παρέχουμε στα αεροπλάνα την απαραίτητη ασφάλεια, με αρκετά από αυτά τα μέτρα να είναι συγκεκριμένες στρατιωτικές δυνατότητες», δήλωσε ο Grayling στην τηλεόραση του BBC.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η τεχνολογία μόλις αναδύεται … σίγουρα δεν υπάρχει μια απλή λύση που θα λύσει αυτόματα όλα τα προβλήματα».

Την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και ειδικού στρατιωτικού εξοπλισμού επιβεβαίωσε και ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Πηγή Reuters