Γάζα: Γαλλία, Ιορδανία, ΗΠΑ και ΗΑΕ παρέδωσαν από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στη Χαν Γιούνις [vids]

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση από την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), παραδόθηκε από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η επιχείρηση συντονίστηκε από τον ισραηλινό στρατό (IDF) και αφορούσε την αεροπορική ρίψη τροφίμων και ιατρικών προμηθειών κυρίως στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Περίπου 160 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας εκτοξεύτηκαν σε 17 τοποθεσίες κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Λωρίδας της Γάζας, χρησιμοποιώντας αμερικανικά, αιγυπτιακά, γαλλικά και ιορδανικά αεροπλάνα, αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Πρόσθετα πακέτα με τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και καύσιμα πετάχτηκαν επίσης με αεροπλάνο σε ένα ιορδανικό νοσοκομείο στο Χαν Γιούνις.

Χθες, ο ΟΗΕ κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις ότι εμποδίζουν «συστηματικά» την πρόσβαση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο έργο της παροχής βοήθειας σε μια άναρχη εμπόλεμη ζώνη.

Φωτογραφίες Reuters