Γάζα: Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά της Χαμάς την ημέρα των αιματηρών επεισοδίων – BINTEO

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές με στόχο τη Χαμάς στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 58 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στα σύνορα από τον Ισραηλινό Στρατό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι απάντησαν στις τρομοκρατικές ενέργειες που διενέργησε η Χαμάς και σκότωσε τουλάχιστον τρεις τρομοκράτες.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις με ανάρτηση τους στο Twitter τη Δευτέρα, 14 Μαΐου, ανέφεραν ότι ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη τους «έπληξε 5 στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στη βόρεια Γάζα».

Εξήγησε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε «ως απάντηση στις βίαιες πράξεις που διεξήγαγε η Χαμάς τις τελευταίες ώρες κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας». Σε άλλο tweet περιλαμβανόταν ένα βίντεο χαμηλής ποιότητας που έδειχνε ανθρώπους να τρέχουν προς τον φράχτη. Ένα άρμα μάχης προσεγγίζει από την άλλη πλευρά του φράχτη και ανοίγει πυρ, τρέποντας τους ανθρώπους σε φυγή.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι νωρίτερα τη Δευτέρα ένα αεροσκάφος και ένα άρμα μάχης του Ισραηλινού Στρατού στόχευαν δύο επιπλέον θέσεις της Χαμάς στη βόρεια Γάζα. Είπε ότι αυτό ήταν σε απάντηση σε «επίθεση της Χαμάς στα ισραηλινά στρατεύματα στη βόρεια Γάζα».


Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν αναφέρει ότι τρεις «τρομοκράτες επιχείρησαν να τοποθετήσουν μια εκρηκτική συσκευή κοντά στον φράκτη ασφαλείας στη Ράφα», και ότι «Ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά των τρομοκρατών, οι οποίοι σκοτώθηκαν.» Αυτό το tweet περιελάμβανε επίσης βίντεο 15 δευτερολέπτων που περιείχε μια σειρά από διαφορετικές σκηνές επεξεργασμένες μαζί.

Ένα πρόσθετο tweet είπε ότι «ένα αεροσκάφος της Ισραηλινής Αεροπορίας στόχευσε στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς κοντά στην περιοχή Ντζαμπάλια μετά από επίθεση που δέχθηκαν ισραηλινοί στρατιώτες στη βόρεια ζώνη της Γάζας. Κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. «

Η έκτη εβδομάδα της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής στα σύνορα της Γάζας ήταν η πιο θανατηφόρα, με τον Ισραηλινό Στρατό να σκοτώνει περισσότερους από 58 Παλαιστίνιους και να τραυματίζει περισσότερους από 2.700.

Το Ισραήλ επέμεινε ότι οι διαμαρτυρίες αποτελούν κάλυψη της Χαμάς για να επιτεθεί στο Ισραήλ από τότε που άρχισαν. Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής καλεί τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στη γη από όπου εκδιώχθηκαν κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Πηγή RT.com