Βήμα – βήμα ξεδιπλώνουν το σχέδιό τους οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (Israel Defence Forces – IDF) για την κατάληψη της Γάζας.
Μετά τους βομβαρδισμούς των περασμένων ημερών εντός και περιφερειακά της πόλης της Γάζας, οι IDF ανακοίνωσαν σήμερα (29.8.2025) ότι πλέον η πόλη της Γάζας είναι «επικίνδυνη ζώνη μαχών», χωρίς ωστόσο να ζητήσουν από τους Παλαιστίνιους να την εγκαταλείψουν άμεσα.
“Από σήμερα (Παρασκευή) στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η τοπική τακτική παύση της στρατιωτικής δραστηριότητας δεν θα εφαρμόζεται στην περιοχή της πόλης της Γάζας, η οποία αποτελεί επικίνδυνη ζώνη μαχών”, επεσήμανε ανακοίνωση των IDF.
⭕️In accordance with the situational assessment & directives of the political echelon, starting today at 10:00, the local tactical pause in military activity will not apply to the area of Gaza City, which constitutes a dangerous combat zone
The IDF continues supporting…
— Israel Defense Forces (@IDF) August 29, 2025
Αυτή η “τοπική τακτική παύση”, που εφαρμόζεται καθημερινά στην πόλη της Γάζας και σε άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου προκειμένου – όπως είχαν επισημάνει τότε οι IDF -“να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση των κομβόι του ΟΗΕ” και των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ




