Γάζα: Τα 25 δευτερόλεπτα μιας επίθεσης – ΒΙΝΤΕΟ

Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: LiveLeak

Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απο πρακτορείο ειδήσεων της Γάζας μας δίνει μια απίστευτη οπτική στον τρόπο που «χτυπάνε» οι Ισραηλινοί πρωτού εξουδετερώσουν τον στόχο τους – η στην, όπως την εχουν αποκαλέσει τα διεθνή ΜΜΕ, ‘knock on roof’ (κυριολεκτικά ‘χτυπάω στην οροφή’) πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ. Αξίζει να σημειώσουμς οτι στην κλιμάκωση της βίας ο ισραηλινός στρατός έριχνε φυλλάδια με τα οποία προειδοποιούσε τους Παλαιστίνιους που ζουν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή (διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο)

Η ‘knock on roof’ τακτική προϋποθέτει οτι ένα μικρότερο βλήμα πέφτει αρχικά στο σπίτι των υποπτων μαχητών της Χαμάς και μετά ακολουθεί ένα μεγαλύτερο που εξουδετερώνει τον στόχο. Ο λόγος γι’ αυτο ειναι επειδη η πρωτη βόμβα χρησιμεύει ως προειδοποίηση πρός τους άμαχους να εκκενώσουν τον στόχο πριν το δεύτερο και μοιραίο χτύπημα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το πρώτο μικρό χτύπημα και μετα απο 25 δευτερόλεπτα την μεγάλη έκρηξη που προκαλείται απο μια βόμβα την οποια μπορείται μαλιστα και να διακρίνεται. Το ερωτημα βέβαια που τίθεται ειναι κατα πόσο τα 25 δυτερολεπτα που αφήνει το Ισραήλ για να φύγουν οι άμαχοι ειναι αρκετός χρόνος… Η απάντηση ειναι μάλλον μονο μια…

Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: LiveLeak

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινές γυναίκες «βόμβες» ποζάρουν με τα εσώρουχα για να στηρίξουν τους στρατιώτες τους

Τι γίνεται στους γυναικείους θαλάμους του Ισραηλινού στρατού;Για δείτε στο βίντεο

50 ισραηλινοί έφεδροι λένε όχι στον πόλεμο και δεν πιάνουν όπλο!

«Μοναχικοί στρατιώτες»: Αμερικανοί μαχητές στο πλευρό του Ισραήλ

Η αλήθεια για τις σήραγγες της Γάζας – ΒΙΝΤΕΟ