Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα 16/5/2025 ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε πλήγματα του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο απολογισμός «των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον κατοικιών από τα μεσάνυκτα (ανέρχεται σε) 50 νεκρούς», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μουγκάιρ, αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στα ερείπια.
Γιατρός στο ινδονησιακό νοσοκομείο της Μπέιτ Λάχια δήλωσε στο AFP, υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας του, ότι 30 πτώματα μεταφέρθηκαν εκεί.
Από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Σάλεχ, προσωρινός διευθυντής του νοσοκομείου αλ Άουντα στη Τζαμπάλια, επεσήμανε ότι μεταφέρθηκαν εκεί πέντε πτώματα, ενώ οι γιατροί παρέχουν φροντίδα «σε περισσότερους από 75 τραυματίες» μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα.
«Η ισραηλινή κατοχή βομβάρδισε το σπίτι που βρίσκεται δίπλα στο δικό μου (…) την ώρα που βρίσκονταν άνθρωποι μέσα», είπε ο Γιούσεφ αλ Σουλτάν, κάτοικος της Μπέιτ Λάχια σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το AFP στη διάρκεια της νύκτας, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν «αεροπορικά πλήγματα, πυρά του πυροβολικού και από drones«.
«Υπάρχει ένα μαζικό κύμα εκτοπισμού αμάχων. Η φρίκη και ο πανικός μάς κατέλαβαν στη διάρκεια της νύκτας», τόνισε.
Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
