Γάζα: Τρεις από τους γιους του ηγέτη της Χαμάς σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό

Τρεις γιοι καθώς και εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας, όπως μετέδωσε αρχικά το δίκτυο Al Jazeera και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Μιλώντας στο Al Jazeera, o Χανίγιε είπε πως από το ισραηλινό πλήγμα βρήκαν τον θάνατο τρία παιδιά του: ο Χάζεμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμαντ. Συμπλήρωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 60 συγγενείς του έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει το πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Al Jazeera, ο ηγέτης της Χαμάς ορκίζεται ότι η οργάνωσή του δεν θα παραδοθεί και ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα την αναγκάσουν να αλλάξει τους στόχους και τις απαιτήσεις της.

«Το αγνό τους αίμα χύθηκε για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και του Αλ Άκσα, και θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο μας και δεν θα διστάσουμε και δεν θα παραπαίουμε», είπε η Χανίγιε. «Με το αίμα τους φέρνουμε ελπίδες, μέλλον και ελευθερία για τον λαό μας και τον σκοπό μας».

Το Al Jazeera αναφέρει ότι οι τρεις άνδρες χτυπήθηκαν από πύραυλο καθώς ταξίδευαν με αυτοκίνητο, πηγαίνοντας για να γιορτάσουν με συγγενείς και γνωστούς με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Eid al-Fitr, που ξεκινά σήμερα.

Πηγή: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters