Γέφυρα Αντονόφσκι: Οι Ουκρανοί την έκαναν «πεδίο βολής» για τα HIMARS [vid]

Στις 25 Αυγούστου το OnAlert δημοσίευσε τα όσα συνέβαιναν στην γέφυρα Αντονόφσκι της Χερσώνας, υπό τον τίτλο «Ολημερίς τη χτίζανε οι Ρώσοι, το βράδυ γκρεμιζόταν».

Φαίνεται πως αυτός ο τίτλος έμελλε να είναι προφητικός, καθώς οι Ουκρανοί βομβάρδισαν και πάλι την γέφυρα Αντονόφσκι χθες, 4η Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος της «εμμονής» της Ουκρανίας να κάνει αδιάβατη την συγκεκριμένη γέφυρα είναι σχετικά απλός: με την καταστροφή της «κόβεται» η μοναδική δίοδος για τον οδικό ανεφοδιασμό της Χερσώνας από τον Ρωσικό στρατό.

Το ερώτημα είχε τεθεί και περί τα τέλη Ιουλίου, όταν οι Ουκρανοί άρχισαν να στοχοποιούν την γέφυρα Αντονόφσκι. Τότε τα ουκρανικά ΜΜΕ γνωστοποιούσαν πως «η συγκεκριμένη γέφυρα που διασχίζει τον Δνείπερο ποταμό, χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις κατοχής για τον ανεφοδιασμό τους, όμως πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να τη διασχίσουν βαρέα οχήματα».

Έκτοτε ο Ρωσικός στρατός επιχείρησε να δημιουργήσει μια πλωτή γέφυρα, για να μπορούν βαρέα οχήματα και προσωπικό να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο τον Δνείπερο, αλλά οι διαρκής στοχοποίηση του σημείου από τους Ουκρανούς – πιθανότατα με HIMARS όπως αναφέρουν οι περισσότεροι ανταποκριτές – ματαίωσε τα σχέδιά τους.

Και αυτή είναι σήμερα η εικόνα της γέφυρας Αντονόφσκι, όπως την αποτυπώνει το ειδησεογραφικό δίκτυο TPYXA.

Όπως είναι ευδιάκριτο, η γέφυρα έχει καταστεί αδιάβατη και – τουλάχιστον την ώρα που καταγράφηκε το στιγμιότυπο – δεν υπάρχουν δυνάμεις του ρωσικού στρατού.