Γεκατερίνα Ντουντσόβα: Ποιά είναι η επίδοξη αντίπαλος του Πούτιν στην οποία απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές [vid]

Η συμμετοχή της πρώην δημοσιογράφου της τηλεόρασης Γεκατερίνας Ντουντσόβα στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας απέναντι στον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν τον επόμενο Μάρτιο, απαγορεύτηκε.

Όπως ανακοίνωσε το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας της μέσω της εφαρμογής Telegram, η απαγόρευση επιβλήθηκε εξαιτίας «λαθών» στην αίτηση που υπέβαλε ως προεδρική υποψήφια.

«Έγιναν συνολικά 100 λάθη. Επιπλέον, ο συμβολαιογράφος έκανε λάθη κατά την πιστοποίηση των εγγράφων και το πρωτόκολλο συμπληρώθηκε μετά την ίδια τη συνάντηση», ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την Ντουντσόβα να συγκεντρώσει υπογραφές για την υποστήριξη της αυτο-υποψηφιότητάς της για τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ντουντσόβα ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της είχε αναγορεύσει ως πρωταρχικό μέλημά της «να υπερνικήσει τον φόβο» που επικρατεί στη Ρωσία.

Τασσόμενη ανοιχτά εναντίον του πολέμου που κήρυξε η χώρας της και ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η δημοσιογράφος είχε αναφέρει πως την ώρα που σπαταλώνται δισεκατομμύρια για την «ειδική επιχείρηση», τομείς όπως της φτώχειας, της Παιδείας, της Υγείας ή των δημοσίων έργων διαρκώς υποβαθμίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ντουντσόβα, πηγαίνοντας να υποβάλλει την υποψηφιότητά της ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαρτίου είχε αναφέρει:
«Ναι, μου προκαλεί φόβο, αλλά ανέλαβα αυτό το βάρος και θα προχωρήσω μέχρι τέλους».

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ