Γελοιογραφία προκαλεί διάβημα Ερντογάν στη Γερμανια!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Τουρκία κ. Eberhard Pohl και διαμαρτυρήθηκε για μια γελοιογραφία του 2011 του νυν Τούρκου Προέδρου που έχει αναδημοσιευτεί σε γερμανικά σχολικά εγχειρίδια και η οποία κατά την Άγκυρα «προσβάλλει πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία » καθώς απεικονίζεται ως σκύλος.

Επιπλέον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak, – που έχει είδηση με τίτλο «Νότα από την Τουρκία στη Γερμανία»- ο κ. Murat Esenli βοηθός του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Naci Koru, επανέφερε επίσης το θέμα, χθες, κατά τη συνάντησή του  με τον Διευθυντή του Γερμανικού ΥΠΕΞ, κ. Hans-Dieter Lucas, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα.

Δείτε παρακάτω το σημείο της γελοιογραφίας που πρόσβαλλε τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Η εικόνα παρουσιάζει τον Ερντογάν ως σκύλο!

Η γελοιογραφία εκδόθηκε για πρώτη φορά στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung το Νοέμβριο του 2011 και δείχνει ένα σκυλόσπιτο αμφιλεγόμενα ονομάζεται «Ο Ερντογάν».  Αργότερα αναδημοσιεύτηκε σε σχολικό βιβλίο του κρατιδίου του Baden Württemberg.

Η Αγκυρα εστιάζει την διαμαρτυρία της στο ότι η γελοιογραφία δημιουργεί προβλήματα στην ενσωμάτωση των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία στην τοπική κοινωνία, ενισχύουν την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία, καθώς και την παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων.Ακόμα , λένε, ότι η κίνηση αποτελεί «ατυχή αντανάκλαση της αύξησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».