Γενεύη 2: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την Συρία… χωριστά!

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι θα συναντηθεί χωριστά με τις αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σήμερα στη Γενεύη, δήλωσαν πηγές της αντιπολίτευσης.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο ΟΗΕ.

Μέλος της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης υπό τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ (φωτογραφία), εάν το συριακό καθεστώς δεν εγκρίνει το ανακοινωθέν της Γενεύης της 30ής Ιουνίου του 2012, που ζητεί τη συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης.
«Έχουμε ζητήσει από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ να υπογράψει το καθεστώς το ανακοινωθέν της Γενεύης 1 και εάν δε συμβεί αυτό δεν πρόκειται να συναντηθούμε μαζί τους», τόνισε.

«Προς το παρόν δε διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ των δυο συριακών πλευρών», επιβεβαίωσε η Αλεσάντρα Βελούτσι, εκπρόσωπος του ΟΗΕ. «Δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να δούμε την εξέλιξη της διαδικασίας», τόνισε.

Ο Μπραχίμι θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης μετά τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) και το απόγευμα μετά τις 16:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) με την αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης.
«Προχωρούμε βήμα βήμα», τόνισε η Βελούτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση στις συνομιλίες για την Συρία