Γερμανία: Ανησυχία για την στρατιωτική ενίσχυση του Ιράν και τα drones στη Ρωσία

Η απέλαση σήμερα από το Ιράν δύο Γερμανών διπλωματών ήταν αναμενόμενη αλλά «είναι αυθαίρετη και αδικαιολόγητη», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν έκαναν κανένα λάθος», προσέθεσε το υπουργείο.

Η απόφαση ελήφθη μετά την απέλαση από τη Γερμανία δύο υπαλλήλων της ιρανικής πρεσβείας στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, σε απάντηση για την καταδίκη σε θάνατο του Γερμανοϊρανού Τζαμσίντ Σαρμάντ.

Η Γερμανία παρακολουθεί την αυξανόμενη στρατιωτική ενίσχυση του Ιράν με ανησυχία, όχι μόνο λόγω των αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων της Τεχεράνης στην περιοχή και των παραδόσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) στη Ρωσία, ανέφερε εξάλλου το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο παρέθεσε επίσης τον εμπλουτισμό ουρανίου στο Φoρντό και τη σκληρή καταστολή του ίδιου του πληθυσμού του από το Ιράν ως άλλους λόγους ανησυχίας και είπε πως η Γερμανία βρίσκεται σε στενό διάλογο με εταίρους στην περιοχή και εντός της Ευρώπης καθώς και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις εξελίξεις αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters