OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δύο άτομα ρωσικής καταγωγής συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και για σχεδιασμό επιχειρήσεων δολιοφθοράς

18/04/2024 - 11:46
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο Γερμανοί ρωσικής καταγωγής συνελήφθησαν στην Γερμανία με την υποψία του σχεδιασμού επιχειρήσεων δολιοφθοράς για λογαριασμό της Ρωσίας. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Ντίτερ Σ. και Αλεξάντερ Γ. από το Μπαϊρόιτ φέρονται να φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να προετοιμάσουν επιθέσεις με εκρηκτικά και να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Γενς Ρόμελ κατηγορεί τους δύο υπόπτους, οι οποίοι παρακολουθούνταν τους τελευταίους μήνες από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, αλλά και Αμερικανούς αξιωματούχους, για μια σειρά «παράνομων επιχειρήσεων για λογαριασμό του ρωσικού κράτους και σε βάρος της Ουκρανίας».

Τον κεντρικό ρόλο στην δράση των δύο συλληφθέντων είχε ο 39χρονος Ντίτερ Σ., κάτοχος γερμανικής και ρωσικής υπηκοότητας που έχει πολεμήσει για ταξιαρχία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» εναντίον της Ουκρανίας, μεταξύ 2014 και 2016. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ταξινομεί την αποστολή του υπόπτου ως «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και έτσι για πρώτη φορά η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Ρωσία, την Συρία και την Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζεται επισήμως «τρομοκρατική οργάνωση».

Για την άσκηση της δίωξης δόθηκε μάλιστα η σχετική εξουσιοδότηση και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς αφορά αντιτρομοκρατική έρευνα. Ο Ντίτερ Σ. θεωρείται επίσης ότι κατασκόπευε συστηματικά τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2023 στρατιωτικές περιοχές, σιδηροδρομικές γραμμές και άλλες υποδομές στην Γερμανία, ανάμεσά τους και αμερικανικές βάσεις επί γερμανικού εδάφους, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε, με στόχο την προετοιμασία επιθέσεων με εκρηκτικά σε γραμμές ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού από την Γερμανία.

Το σύνθημα ήταν «αποτρέψτε τη μεταφορά όπλων και άλλου υλικού από την Γερμανία στην Ουκρανία» και ο 39χρονος Γερμανορώσος διαβίβαζε τις πληροφορίες που συνέλεγε σε ρωσική μυστική υπηρεσία. Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτος συνεργαζόταν με τον 37χρονο Αλεξάντερ Γ., ο οποίος είχε επίσης δραστηριοποιηθεί στρατιωτικά στην «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD, η ομοσπονδιακή εισαγγελία εκτιμά την υπόθεση ως «ιδιαίτερα σοβαρή δραστηριότητα πρακτόρων ξένων υπηρεσιών» και οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και δέκα ετών. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί εδώ και καιρό για την δράση Ρώσων κατασκόπων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να επιχειρήσουν πλήγματα σε ζωτικής σημασίας υποδομές και στο δίκτυο μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ισραήλ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ τίναξε στον αέρα δύο αυτοκίνητα σε δρόμο κοντά στη Βηρυτό

13/05/2026 - 11:08
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ένας ακόμα άνδρας εκτελέστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Μοσάντ

13/05/2026 - 10:26
Eurofighter
ΚΟΣΜΟΣ

Eurofighter Typhoon της Αυστρίας αναχαίτισαν δύο φορές αμερικανικά αεροσκάφη τύπου U-28

13/05/2026 - 09:56

Διαβάστε Επίσης

Το Ισραήλ τίναξε στον αέρα δύο αυτοκίνητα σε δρόμο κοντά στη Βηρυτό

U.S Navy: 15 πυρηνοκίνητα θωρηκτά κλάσης Trump και στόλο 400 πολεμικών πλοίων θέλει μέχρι το 2056

«Δεν είναι Magura το USV που βρέθηκε στην Λευκάδα», δηλώνει ο Ουκρανός κατασκευαστής των θαλάσσιων drones

Ιράν: Ένας ακόμα άνδρας εκτελέστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Μοσάντ

Eurofighter Typhoon της Αυστρίας αναχαίτισαν δύο φορές αμερικανικά αεροσκάφη τύπου U-28

Τραμπ: Θα ζητήσω από τον Σι Τζινπίνγκ να ανοίξει περισσότερο την οικονομία της Κίνας σε εταιρείες των ΗΠΑ

Golden Dome: Πάνω από 1 τρισεκ. δολάρια το κόστος του τα επόμενα 20 χρόνια, λέει έκθεση του CBO

CNN: Η CIA σκότωσε υψηλόβαθμο μέλος του καρτέλ Σιναλόα – Διαψεύδει το Μεξικό

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Πέτρος Γαϊτάνος: Έχω πει τη λέξη «μ@@@@α» και μετά προσεύχομαι γιατί ξέρω πως δεν είναι σωστό

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert