Γερμανία – Γαλλία: Έδωσαν τα χέρια για το νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μαζί ένα νέο αεριωθούμενο αεροσκάφος νέας γενιάς, το οποίο θα αντικαταστήσει τους σημερινούς αεροπορικούς στόλους τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε την αμυντική αυτή σύμπραξη ως μια «επανάσταση» στις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών.
Σε μια δήλωση της γαλλικής Προεδρίας μετά από συνομιλίες μεταξύ της Γερμανικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και Μακρόν στο Παρίσι είπε: «Οι δύο εταίροι ελπίζουν να ολοκληρώσουν έναν κοινό οδικό χάρτη έως τα μέσα του 2018». Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη είναι πολύ δύσκολα εγχειρήματα για τους στρατούς και τις κυβερνήσεις τους και πως η ανάπτυξη ενός κοινού ευρωπαϊκού αεροσκάφους θα βοηθούσε στην εξοικονόμηση χρημάτων και στην εξάλειψη του ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων αεριωθούμενων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο στόχος αυτού του έργου κοινών μαχητικών αεροσκαφών είναι να κάνουν την έρευνα και την ανάπτυξη από κοινού, να το χρησιμοποιήσουν μαζί και να συντονίζουν τις εξαγωγές». Σε αυτό το βίντεο, οι αμυντικές ενημερώσεις αναλύουν το νέο κοινή γαλλικό και γερμανικό πρόγραμμα για ανάπτυξη ενός μαχητικού 6ης γενιάς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νέο αεροσκάφος: