OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η κυβέρνηση σκέφτεται να επιτρέψει στον στρατό να καταρρίπτει drones υπό προϋποθέσεις

27/09/2025 - 18:50
Κομισιόν - drones

REUTERS/Lisi Niesner

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πρόσφατες εισβολές και υπερπτήσεις αγνώστων drones στον εναέριο χώρο ευρωπαϊκών κρατών, όπως για παράδειγμα πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αεροδρόμια, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και ιδιαίτερη ανησυχία σε δυτικές κυβερνήσεις, με την Γερμανία να λαμβάνει προληπτικά μέτρα.

Αρχικά, η Γερμανία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα ενισχύσει τα συστήματα αεράμυνας, ειδικά για την αναχαίτιση drones σε μια χρονική συγκυρία στην οποία η Ρωσία αυξάνει την επιθετικότητα και την προκλητικότητά της απέναντι στις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, το Βερολίνο φαίνεται ότι θα προχωρήσει και σε περισσότερες πρωτοβουλίες, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, που αναδημοσιεύει το euraktiv.com, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις της (Bundeswehr) να καταρρίπτει εχθρικά drones, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Ειδικότερα, ο γερμανικός στρατός θα πρέπει να λαμβάνει δράση στην περίπτωση που ένα drone αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή ή για κρίσιμες υποδομές και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Τότε, η αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Άμυνας. Αυτή τη στιγμή, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην αστυνομία.

Η Γερμανία, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας, έχει αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με ύποπτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την πτήση ενός άγνωστης προέλευσης drone στο Σλέσβιχ – Χόλσταϊν κοντά στα σύνορα με τη Δανία, όπως επιβεβαίωσε χθες (26.09.2025) η υπουργός Εσωτερικών Σαμπίνε Σουέτερλιν-Βακ.

Παρόμοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες ανάγκασαν το προσωρινό κλείσιμο αεροδρομίων στη Δανία και τη Νορβηγία, ενώ drones εντοπίστηκαν σήμερα (27.09.2025) πάνω από τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Δανίας.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε το σχέδιο, αλλά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, δήλωσε ότι επιθυμεί να αναθεωρήσει τους νόμους για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ώστε οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις να είναι σε θέση να βοηθήσουν την αστυνομία «ειδικά στην άμυνα κατά των drones».

«Δεν βρισκόμαστε μόνο σε ένα σημείο καμπής όσον αφορά την στρατιωτική ασφάλεια, αλλά και την πολιτική άμυνα και την πολιτική προστασία στο σύνολό τους», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε από το κανάλι ειδήσεων Tagesschau, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι επί του παρόντος διεξάγονται διαβουλεύσεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού νόμου για την αστυνομία και την τροποποίηση του νόμου για την ασφάλεια της αεροπορίας, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από: BILD / Euractiv

Tags: DRONESΓΕΡΜΑΝΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη μαζική ρωσική επίθεση – Πύραυλος Kh-101 έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο

14/05/2026 - 22:08
Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι – Το κοινοβούλιο δεν ενέκρινε όλους τους υπουργούς του

14/05/2026 - 20:48
Στάρμερ
ΚΟΣΜΟΣ

«Διπλωματική» απάντηση Στάρμερ στον Στρίτινγκ: «Λυπάμαι πολύ που αποχωρείς από την κυβέρνηση»

14/05/2026 - 20:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1948 το Ισραήλ δέχεται επίθεση από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Υπεριορδανία

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη μαζική ρωσική επίθεση – Πύραυλος Kh-101 έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο

ΜΟΕ: Ο διοικητής της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ «Ρίμινι» επισκέφθηκε την τουρκική 9η Συνοριακή Ταξιαρχία στην Ανδριανούπολη [pics]

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι – Το κοινοβούλιο δεν ενέκρινε όλους τους υπουργούς του

Νίκος Χριστοδουλίδης στην Βουλή των Ελλήνων: «Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

«Διπλωματική» απάντηση Στάρμερ στον Στρίτινγκ: «Λυπάμαι πολύ που αποχωρείς από την κυβέρνηση»

Ζαπορίζια: Δύο υπάλληλοι τραυματίσθηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone κοντά στον πυρηνικό σταθμό

Γεραπετρίτης για Τουρκία και «Γαλάζια Πατρίδα»: Καταδικασμένη να αποτύχει κάθε μονομερής ενέργεια

Top News

Eurovision 2026: Θρίλερ με τη συμμετοχή της Σουηδίας - Η Felicia έχασε τη φωνή της λίγο πριν τον τελικό

Eurovision 2026: O Akylas νιαουρίζει και το κοινό ενθουσιάζεται - Το βίντεο που έγινε viral

Η Μαρία Καρυστιανού προαναγγέλλει το νέο κόμμα: Στις 21 Μαΐου, όλοι μαζί με την Ελπίδα για μια νέα αρχή

Η Μπέττυ Μαγγίρα χόρεψε τσιφτετέλι με το «Jalla» στην έναρξη του «Eurovision Night»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert