Γερμανία: «Ο στρατός μας είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία»

Ο γερμανικός στρατός υποφέρει από μεγαλύτερη έλλειψη όπλων και εξοπλισμού από ό,τι πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο, δήλωσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επίτροπος για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Γερμανία, στην ετήσια έκθεσή της.

«Η Bundeswehr έχει πολύ λίγα από όλα, και έχει ακόμη λιγότερα από όσα είχε πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022», δήλωσε η Ίβα Χόγκλ, η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των στρατευμάτων.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί όχι μόνο να δαπανήσει το ειδικό ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε πέρυσι για να επαναφέρει τις δυνάμεις, αλλά και για την αναπλήρωση των αποθεμάτων του στρατού μετά την παράδοση εξοπλισμών στο Κίεβο.

«Τα στρατεύματά μας καλωσορίζουν την υποστήριξη για την Ουκρανία, παρόλο που ανοίγει μεγάλες τρύπες (στα αποθέματά τους), όταν παραδίδονται στο Κίεβο οβίδες, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων ή άρματα μάχης Leopard», είπε η Χόγκλ, απαιτώντας να δίνονται οι παραγγελίες πιο γρήγορα.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τη στιγμή που θα παραδοθεί ένα όπλο στην Ουκρανία, πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία παραγγελίας αντικατάστασης».

Επίσης, προέτρεψε τους αξιωματούχους να επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό των στρατώνων στην Γερμανία, που η ίδια περιέγραψε ότι βρίσκονται σε επαίσχυντη κατάσταση σε όλη τη χώρα, επικρίνοντας την έλλειψη βασικών λειτουργιών. Έθεσε τις επενδυτικές ανάγκες για την ενημέρωση των υποδομών σε 50 δισ. ευρώ συνολικά.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters