Γερμανία: “Σχεδόν ολόκληρη η χώρα θα είναι σύντομα επικίνδυνη περιοχή”

Πολύ σύντομα, σχεδόν όλη η Γερμανία θα είναι «περιοχή κινδύνου», με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής επιδημιολογίας

Γερμανία - κορονοϊός

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ σύντομα, σχεδόν όλη η Γερμανία θα είναι «περιοχή κινδύνου», με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Οι ισχύοντες κανόνες καραντίνας (ενν. το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες) σε πολύ λίγο καιρό δεν θα έχουν πλέον σχεδόν κανένα νόημα», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στην εφημερίδα «Tagesspiegel» και ζήτησε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, με κυριότερο αυτό της απαγόρευσης των ιδιωτικών εορταστικών εκδηλώσεων για περισσότερα από 25 άτομα. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις.

Ήδη πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», έξι από τις 401 περιφέρειες της Γερμανίας χαρακτηρίζονται «επικίνδυνες». Οι τρεις από αυτές βρίσκονται στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.