Γερμανία σε ΗΠΑ: Είμαστε ανεξάρτητοι στην επιλογή των πολιτικών μας

Με εντάσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, ξεκίνησε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ να ζητά να από αμερικανό Πρόεδρο να δείξει σεβασμό στους συμμάχους του.

Ο Τραμπ σχολίασε λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την ενεργειακή συμφωνία Μόσχας — Βερολίνου, λέγοντας πως η Γερμανία είναι «αιχμάλωτη» της Ρωσίας σε ζητήματα ενέργειας.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε στον Τραμπ πως η Γερμανία είναι ανεξάρτητη στις επιλογές πολιτικής της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαστε ενωμένοι και ελεύθεροι στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Γιατί μπορούμε να λέμε ότι μπορούμε να λαμβάνουμε ανεξάρτητες πολιτικές και να παίρνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, ειδικά για τους ανθρώπους στην ανατολική Γερμανία».

«Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στρατευμάτων, το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού μας δυναμικού προσφέρεται στο ΝΑΤΟ και μέχρι σήμερα έχουμε δώσει μια ισχυρή δέσμευση για το Αφγανιστάν. Με αυτό προστατεύουμε επίσης τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε.

Νωρίτερα, ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας Gazprom έκανε λόγο για ρεκόρ εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου.

Πηγή: Sputnik