Γερμανικά όπλα στους Κούρδους

Νέα αποστολή όπλων στους Κούρδους Πεσμεργκά του Βορείου Ιράκ κάνει η Γερμανία. Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών έκανε την σχετική ανακοίνωση στο Αρμπίλ όπου και πήγε για επίσημη επίσκεψη.
Στη στρατιωτική βοήθεια που θα σταλεί συμπεριλαμβάνονται αντιαρματικά, εκρηκτικά υλικά και συσκευές εκκαθάρισης ναρκοπεδίων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Μάρκους Γκρούμπελ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ, κ. Μασρούρ Μπαρζανί στο Αρμπίλ,
Σε ανακοίνωση που έγινε από το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιρακινού Κουρδιστάν σημειώθηκε πως η Γερμάνια θα στείλει νέα όπλα στις δυνάμεις των Πεσμεργκά. εντός του μήνα.

Η Γερμανία που είχε κάνει και νωρίτερα αποστολή όπλων και άλλων πολεμικών υλικών στους Πεσμεργκά για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατική τζιχαντιστική οργάνωση ΙSIL/ISIS , είχε προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση και σε 30 άνδρες Πεσμεργκά αναφορικά με τη χρήση των αντιαρματικών πυραύλων και άλλα θέματα στο κρατίδιο της Βαυαρίας