Γερμανικές εκλογές: Το υπερ-εγώ του Βερολίνου και η ελληνική χαμηλή αυτοεκτίμηση

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι οι Γερμανικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδος.

Όμως από αυτού του σημείου μέχρι του απόλυτου σχολαστικισμού που δείξαμε, αφανίζοντας κάθε άλλο κρίσιμο ζήτημα της Ελληνικής πραγματικότητας, η απόσταση είναι μεγάλη.

Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη ηγεμονεύεται πλέον από την Γερμανίας. Ακόμη και η Γαλλία δεν μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά στην ηγεμονία αυτή. Κάποιοι ηγέτες μάλιστα χωρών της Ευρωζώνης, συζητούν πρώτα τα προβλήματα με τους Γερμανούς, παίρνουν την άδειά τους και μετά απευθύνονται στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Είναι άραγε αυτή η Ευρώπη που οραματισθήκαμε; Είναι άραγε αυτή η Ευρώπη που συμφωνήσαμε στα καταστατικά κείμενα; Είναι άραγε αυτή η Δημοκρατική Ευρώπη των λαών, ή πρέπει να φοβόμαστε για μια σοβιετικού τύπου οντότητα με χώρες ηγεμονεύουσες και χώρες παρίες;

Η Αγγλία και ο αγγλοσαξωνικός άξονας, παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την υποθαλπόμενη σύγκρουση μεταξύ του Γερμανικού άξονα και του Γαλλικού, που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει και που θα έχει πάλι τα ίδια αίτια. Την ηγεμονική τάση της Γερμανίας, την αλαζονική της συμπεριφορά και την πολιτισμική της διαφορά με τις χώρες που έχουν δομήσει τον πολιτισμό τους πάνω στις αρχές της κλασσικής παιδείας και της ανθρωπιστικής κουλτούρας.

Είτε αρέσει σε πολλούς είτε όχι, υπάρχει μεγάλη πολιτισμική διαφορά μεταξύ των δύο αυτών τάσεων και θα αναδεικνύεται συνεχώς όσο οι Γερμανοί είναι εγωκεντρικοί και δεν διδάσκονται από το παρελθόν τους και από τους άλλους λαούς.

Κανείς, μα κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτά τα ερωτήματα όλες αυτές τις μέρες. Μάθαμε όμως ότι η Μέρκελ παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ και ότι φορούσε ροζέ συνολάκι!!!

Η Ελληνική »μιντιακή» ενασχόληση με τις Γερμανικές εκλογές, ήταν υπερβολική και απλά μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ της χαμηλής αυτοεκτίμησης που καλλιεργείται σήμερα στους Έλληνες και στο Γερμανικό υπερ-εγώ.

Μα επιτέλους δεν διδασκόμαστε τίποτε από την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και να ασχοληθούμε με την ουσία των προβλημάτων μας, που προκύπτουν από τον ίδιο συνεχώς λόγο: ‘’Αντί να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αδρανούμε και περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας τα λύσει, να μας ηγεμονεύσει!!!’’

*Υποναύαρχος ε.α – Αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών