Γιάννος Παπαντωνίου: Θα αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης

Πηγές της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφέρουν ότι η Βουλή οδηγεί τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη όπως ο κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές ως προς τη διάρκεια του αξιοποίνου ρυθμίσεις που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς.

Διαβάστε επίσης: Ποινική δίωξη κατά Γιάννου Παπαντωνίου για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και Βούλευμα διατάσσει δέσμευση ακινήτων και λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου

Η κρίση αυτή της Επιτροπής, όπως αναφέρουν, στηρίζεται στο Άρ. 86 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι μόνο για εγκλήματα που οι πολιτικοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ανακύπτει η ειδική αρμοδιότητα της Βουλής. Επίσης, σημειώνουν ότι η παραπάνω διαδικαστική πορεία, γνωστή και από την προηγούμενη περίπτωση του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, διασφαλίζει επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα με όρους κράτους δικαίου.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)