Δείτε γιατι έβαψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος ροζ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μ’ ένα ροζ μαχητικό αεροσκάφος F9F-8 «Cougar» γίνεται η ενημέρωση κατα του καρκίνου του μαστού στο Λέξινγκτον των ΗΠΑ. 

Ο μήνας Οκτώβρης είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, στους τρόπους ενημέρωσης του κοινού χρησιμοποιείται το χρώμα ροζ. Δηλαδή ροζ πουκάμισα, κορδέλες, τρόφιμα, και ακόμη και διάσημα αξιοθέατα. Τώρα, ένα μαχητικό των ΗΠΑ εχει γίνει ροζ.
Το USS Lexington, πλέον Μουσείο στον κόλπο του Κόρπους Κρίστι του Τέξας, φιλοξενεί το Cougar, το οποίο ήταν απο τα αεροσκάφη της αεροπορίας του στόλου του Ναυτικού όταν το USS Lexington, αεροπλανοφόρο κλάσης Essex, της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, περιπολούσε τις θάλασσες.

Το συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος έλαβε μέρος και στον πόλεμο του Βιετνάμ αλλά χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το χρώμα του αεροσκάφους, μια ζωντανή απόχρωση που ονομάζεται «hellonica,» ειναι ένα ειδικό μίγμα που περιέχει… υγρό πιάτων που μετά το τέλος του Οκτωβρίου θα ξεπλυθεί.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (American Cancer Society) αναφέρει ότι «περίπου 246.660 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού θα διαγνωσθεί σε γυναίκες» και ότι περισσότερες από 40.000 γυναίκες θα πεθάνουν από καρκίνο του μαστού το 2016 μόνο στις ΗΠΑ.

Δείτε σε ένα από τα πιο περιεκτικά και ενημερωτικά infographic με γραφικό και πρωτότυπο τρόπο, για ποιους λόγους οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι εγρήγορσης όσον αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα ΕΔΩ