Γιατί ο Τράμπ είπε μπράβο στον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ανάμεσα στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που βρέθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός άκουσε τον Ντόναλντ Τραμπ να του λέει… μπράβο.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στο Παρίσι, για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από το τέλος του «Μεγάλου Πολέμου», ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς ηγέτες. Ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι όχι μόνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα είπε επίσης με τον οικοδεσπότη Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, κατά τη σύντομη συνομιλία τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι τον περιμένει στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr