Γιατι χαμογελάει ο πεζοναύτης;

Η παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία ειναι το άλλο μισό μιας πραγματικής ιστορίας και αν και μπορει να νομίζετε οτι ειναι μοντάζ η αλήθεια ειναι εξακριβωμένη απο πιλότους ελικοπτέρων Osprey… και η φωτογραφία μαζι με τον στρατιώτη και το χαμόγελο του ειναι ολα πραγματικά.

Άλλωστε οταν τα πράγματα ειναι άσχημα το μόνο που μένει ειναι το χαμόγελο.

Ο Κέγκερς, (το ψευδώνυμο του στρατιώτη στην ιστοσελίδα Reddit) ανήρτησε την φωτογραφία του Osprey σφηνωμένο σ’ ενα τοίχο στο Αφγανιστάν.

Και για να ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβάντος έγραψε και την ιστορία.

Διαβάστε τι έγινε σύμφωνα με το Κέγκερς ο οποίος διευκρινίζει οτι δεν ηταν ο πιλότος!

«Να με συγχωρέσετε αλλα αυτο το γράφω απο το κινητό μου.

Η μονάδα μου έκανε επιδρομές για αρκετούς μήνες πριν συμβεί αυτο . Έτσι, ολοι μας ειχαμε συνηθίσει στο οτι παντού υπήρχε υδραυλικό υγρό (hydrauli fluid) που πετούσε δεξια και αριστερά οταν ήμασταν στον αέρα.

Κάπως πείθεις τον εαυτο σου οτι αυτο δεν ειναι και ιδιαίτερα κακό πράγμα…!

Οπότε αναχωρήσαμε αργά το βράδυ, το αεροπλάνο λειτουργούσε κανονικά και η πτηση μας κράτησε 45 λεπτά. Ο επικεφαλής του πληρώματος κοιταξε πίσω του και έδωσε το οκ.

Τώρα, συνήθως οταν ‘αυτα’ προσγειώνονται υπάρχει ενας δυνατός ήχος. Αυτη την φορά όμως ο ήχος ηταν εκκωφαντικός, και απο αυτο καταλαβα οτι κατι δεν πήγαινε καλα. Ειχες την αίσθηση οτι το Osprey ειχε πάθει επιλιπτική κρίση.

Ολα ηταν κατάμαυρα. Δεν ήξερες ποσο μακριά ήσουν απο το έδαφος. Και μετα χτυπήσαμε κάπου…

Το σώμα μου ένιωσε αμέσως πόνο παντού.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία το «πουλί» προσγειώθηκε σε ένα τοίχο και η πίσω πόρτα καρφώθηκε και δεν μπορούσε να ανοίξει. Έπρεπε να βγούμε ολοι απο την δεξια πόρτα του οπλίτη.

Ολοι που ηταν στο αεροπλάνο βρέθηκαν αμέσως σε θέσεις άμυνας. Πέσαμε σ’ενα σημείο γνωστό για τους Ταλιμπάν, δηλαδή ενας εφιάλτης για μας τους πεζοναύτες.

Υπήρχαν κι αλλα Ospreys γυρω απο μας. Οπότε τι έκαναν οι πιλότοι του δικού μας? Ανέβηκαν σ ‘ενα απο τα άλλα «πουλια» και γυρίσαν πίσω στην βάση.

Εν τω μεταξύ, εμεις έπρεπε να μείνουμε για να προστατεύσουμε το αεροπλάνο. Πάντα νομιζα οτι αυτη η στιγμη θα ηταν σαν και αυτες που ο καπετάνιος βυθίζεται με το πλοίο του! Ωστόσο εφτασε ενα κομβόι, διέλυσαν το αεροπλάνο, το φόρτωσαν και μια βδομάδα αργότερα το πήγαν πίσω στην βάση.»

Τελικά, είναι μία από αυτές τις ιστορίες πολέμου που θα μπορούσε να εχει μια πολυ πιο άσχημη κατάληξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιός Ρώσος ηγέτης μοιάζει με φαλακρή γάτα;

Τι τρώνε οι πεζοναύτες και αντέχουν τα πάντα – ΒΙΝΤΕΟ

Navy Seals: Πως «χτυπάνε» από τα βάθη της θάλασσας. ΒΙΝΤΕΟ