Γιορτή Μητέρας – Οι «μαμάδες με γαλόνια» δεν γιορτάζουνε ποτέ!

Γιορτή της Μητέρας σήμερα. Και αρκετές μητέρες επέλεξαν στη ζωή τους να φορέσουν στολή, γαλόνια και το εθνόσημο,για να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν πάρει αυτή την απόφαση πολύ πριν αποφασίσουν να γίνουν μητέρες. Αλλά σε καμία περίπτωση το ένα δεν θα έπρεπε να αποκλειει το άλλο. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Και τόσο κακή σε πολλές περιπτώσεις που δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι οι μανάδες με στολή δεν γιορτάζουνε ποτέ!

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας ψάξαμε τις ιστοσελίδες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων για να δουμε πόσο απασχολεί το θέμα. Ελάχιστα ως καθόλου! Αν εξαιρέσουμε κάποιες ρυθμίσεις για “διευκολύνσεις” σε ζευγάρια στρατιωτικών και τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν ελάχιστες στρατιωτικές οικογένειες και μανάδες, τίποτα άλλο. Δεν συζητάμε για τις μητέρες που μεγαλώνουν χωρίς σύζυγο παιδιά. Ποιος …ασχολείται. Προφανώς η ηγεσία θεωρεί ότι έχει πράξει τα πάντα για να εξυπηρετήσει όπως πρέπει τις στρατιωτικούς μητέρες.

Αναζητώντας το ενδιαφέρον που υπάρχει στο εξωτερικό, διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες μανάδες έχουν προβλήματα ,ακόμη και στον στρατό πρότυπο των ΗΠΑ. Αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό το θέμα απασχολεί,συζητιέται, υπάρχουν αμέτρητα άρθρα απόψεις και φωτογραφίες! Αναφέρουμε τις φωτογραφίες γιατί Ελληνίδα μητέρα στρατιωτικό με το παιδί της δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε. Γι΄ αυτό κι όλες οι φωτό που δημοσιεύουμε είναι κυρίως από τον αμερικανικό στρατό, όπου βέβαια οι μανάδες πηγαίνουν ακόμη και στην πρώτη γραμμή, χιλιάδες μίλια μακρυά από τα παιδιά τους.

Με την ελπίδα ότι κάποτε θα ασχοληθούμε κι εδώ στην Ελλάδα με τις μανάδες των ΕΔ να ευχηθούμε χρονια πολλά στην κάθε Μάνα. Οι φωτογραφίες αφιερωμένες στις μαμάδες με γαλόνια