Google: Μήνυση κατά του αμερικανικού κολοσσού από το Υπουργείο Άμυνας του Βελγίου

 Στο στόχαστρο του Υπουργείου Άμυνας έχει μπει ο Αμερικανικός κολοσσός του Internet, καθώς η Google αρνείται να θολώσει την εικόνα από ευαίσθητες στρατιωτικές περιοχές που εμφανίζονται δορυφορικά μέσω της υπηρεσίας Google Maps.

Το Βελγική Υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να μηνύσει την Google εξαιτίας της άρνησής της να θολώσει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας στην υπηρεσία χαρτογράφησης Google Maps, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου την Παρασκευή.

«Το υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να καταθέσει αγωγή εναντίον της Google, κάτι που δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βελγικού ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με το Sudinfo, το βελγικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει από την Google να αλλοιώσει τις εικόνες ευαίσθητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Βελγίου από τους Χάρτες της Google, επικαλούμενο ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, αλλά η Google αρνήθηκε.

Κάποιος μπορεί να δει με σαφήνεια ορισμένες κρίσιμες υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Βελγίου στο Google Maps, συμπεριλαμβανομένης της Αεροπορικής Βάσης Kleine Brogel στην επαρχία του Λιμβούργου, της Αεροπορικής Βάσης Florennes στην επαρχία Ναμούρ, εγκαταστάσεις πυρηνικών εργοστασίων καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Πηγή Sputnik