GRU: Ναύαρχος ο εκλεκτός του Πούτιν για την ηγεσία της διαβόητης Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

 Για πρώτη φορά στην μακροχρόνια ιστορία της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, ένας αξιωματικός του Ναυτικού αναλαμβάνει την ινία της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου TASS, ο Αντιναύαρχος Kostyukov έχει διοριστεί στην θέση του επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, γνωστότερη ως GRU.

«Ο αντιναύαρχος Igor Kostyukov εκτελούσε χρέη προσωρινού επικεφαλής της GRU μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Στρατηγού Ιγκόρ Κορομπόφ.

Το πρακτορείο TASS αναφέρει πως το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε την είδηση.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, ο Kostyukov γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1961. Αρχικά, εκπαιδεύτηκε ως αξιωματικός του ναυτικού. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική-Διπλωματική Ακαδημία της Ρωσίας και εντάχθηκε στην GRU. Ως ένας από τους επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας, συμμετείχε και στη διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Ο αντιναύαρχος έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Ήρωα του Ρωσικού Έθνους, ενώ δύο φορές έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκε σε ρώσους αξιωματικούς που φέρονται να σχετίζονται στην εικαζόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Πηγή TASS