Γυναίκες και στους Navy SEALs;

Ο επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να επιτρέψει οι γυναίκες να γίνουν μέλη της ελίτ μονάδας SEAL, εφόσον πληρούν τα ίδια καθιερωμένα πρότυπα εκπαίδευσης.

«Γιατί αν κάποιος μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα να μην γίνει αποδεκτός; Και η απάντηση είναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος”, δήλωσε ο Ναύαρχος Jon Greenert σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Navy Times και το Defense News.
«Συνεπώς είμαστε σε καλό δρόμο για να μπορέσουμε να πούμε,σύντομα, οτι,  ‘Όποιος μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα, είτε άντρας, είτε γυναικα, τότε μπορεί να γίνει SEAL’

O Greenert πρόσθεσε οτι μια ειδική ομάδα πραγματοποίησε μια αυστηρά αντικειμενική ανάλυση των προτύπων εκπαίδευσης και εισόδου στους SEAL, και έκρινε οτι τα πρότυπα ήταν καλά. Αυτό, τότε, θέτει το ερώτημα κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπεται τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες να μπορούν να πληρούν τα πρότυπα αυτα.

Αξιωματούχοι του Ναυτικού δήλωσαν στο Military.com ότι η επίσημη απόφαση για το αν οι γυναίκες θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτες στην ειδική μονάδα SEAL αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτη τη βδομάδα δύο αμερικανίδες έγραψαν ιστορία όταν έγιναν οι πρώτες γυναίκες να περάσουν με επιτυχία το πιο δύσκολο πρόγραμμα του αμερικανικού στρατού (Ranger Course) . Διαβάστε: Αυτές ειναι οι πρώτες γυναίκες Ranger των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

NavyTimes
Απόδοση/Μετάφραση – OnAlert