Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για νέα πυρηνική δοκιμή

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προβεί σε επιπλέον πυρηνική δοκιμή ανά πάσα στιγμή , δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα , τρεις ημέρες μετά την πέμπτη δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία επέφερε έντονη αποδοκιμασία .

“Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα τούνελ δοκιμών, στο οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή,” δήλωσε ο Μουν Σανγκ-γκιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap News Agency ) είχε νωρίτερα δημοσιοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μία ακόμη πυρηνική δοκιμή, επικαλούμενο πηγές της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης. Οι πηγές αυτές, υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αδρανές τούνελ δοκιμών που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή μυστικών δοκιμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ri Yong Ho , πρώην επικεφαλής για τις πυρηνικές διαπραγματεύσεις της χώρας , έφτασε στο Πεκίνο τη Δευτέρα και επισκέφθηκε την πρεσβεία της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters