Η Βρετανία θα μετάσχει στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών

Η Βρετανία πρέπει να ενταχθεί τώρα στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και να μετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ δήλωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
«Είναι σωστό ότι η Βρετανία θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μια νέα φάση δράσης» είπε ο Κάμερον στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώπιον των 193 μελών του διεθνούς οργανισμού

«Ως εκ τούτου, συγκαλώ το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί η έγκριση και το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει μέρος στις διεθνείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε νωρίτερα και πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι θα πρέπει να δοθεί στο Ιράν η ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να συμβάλει σε μια λύση στο πρόβλημα της Συρίας. «Οι ηγέτες του Ιράν θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η απειλή» του Ισλαμικού Κράτους είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάμερον: Αναγκασμένη η Βρετανία να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος


Συρία: Δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ με βρετανό όμηρο!

Πως Βρετανία και ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την «πορτοκαλι» τρομοκρατία των τζιχαντιστών

12,000 οι ξένοι μαχητές τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους