Η Βρετανία στέλνει περισσότερες στρατωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν

 Ο Βρετανικός Στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει έως και 440 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να εκπαιδεύσει τις εθνικές δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το BBC.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας θα συζητήσει την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αφγανιστάν, με την κυβέρνηση, πιθανότατα, να στείλει άλλα 440 στρατεύματα για να βοηθήσει την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων.

Αν συμφωνηθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, θα ανακοινωθεί πιθανότατα στις «ερχόμενες ημέρες» κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Η απόφαση θα καθιστούσε το Ηνωμένο Βασίλειο τον τρίτο μεγαλύτερο εταίρο από την άποψη συνεισφοράς δυνάμεων στην ασφάλεια του Αφγανιστάν.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από την επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ Boris Johnson στο Αφγανιστάν τη Δευτέρα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε ότι η Βρετανία ήταν απόλυτα προσηλωμένη στη δημιουργία ενός σταθερού και ειρηνικού Αφγανιστάν.

Η Βρετανία έχει μέχρι τώρα 600 στρατεύματα στο Αφγανιστάν, με έδρα κυρίως στην Καμπούλ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εκπαιδευτές και δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός ειδικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από BBC και Tolo News.