Η Ιαπωνία αγοράζει νέο υπερσύγχρονο αμερικανικό ραντάρ

 Η Ιαπωνία φέρεται να είναι έτοιμη να αγοράσει το προηγμένο ραντάρ της Lockheed Martin με σκοπό να το συνδυάσει με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας AEGIS και θα έχει τη δυνατότητα να επιτηρεί ολόκληρη την Κορεατική Χερσόνησο και να εντοπίζει απειλές σε μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει το τελευταίας τεχνολογίας Radar Discrimination Long Range (LRDR) της Lockheed για τις δύο παράκτιες συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας AEGIS που θέλει να αναπτύξει στο Akita και το Yamaguchi. Οι συστοιχίες πρόκειται να βρίσκονται σε 24ωρη επαγρύπνηση για να εντοπίζουν πιθανές απειλές από την Κορεατική Χερσονήσου και την Κίνα από το 2023.

Η Ιαπωνία προσπαθεί να εισαγάγει το σύστημα Aegis προκειμένου να ενισχύσει την αμυντική του ικανότητα έναντι οπλοστασίων από τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα The Yomiuri Shimbun, το ραντάρ LRDR χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το σύστημα ραντάρ για τον εντοπισμό βαλλιστικών πυραύλων που οι ΗΠΑ κατασκευάζουν στην Αλάσκα και μπορούν να ανιχνεύσουν πυραύλους σε αποστάσεις πάνω από χίλια χιλιόμετρα μακριά, βεληνεκές που είναι διπλάσιο από το ραντάρ που χρησιμοποιεί η Ιαπωνία, αυτή τη στιγμή, με τα συστήματα AEGIS.

Πηγή KBS