Η Κίνα κατασκευάζει επιθετικό ελικόπτερο στέλθ

Η Κίνα έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς επίθετικών ελικοπτέρων τα οποία θα έχουν στέλθ ικανότητες. Παράδοση στις κινέζικες ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να γίνει το 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.

Το ελικόπτερο κατασκευάζεται από την Aviation Industry Corp of China (AVIC), μια απο τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες όπλων της χώρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Stealth δυνατότητες του ελικοπτέρου θα “αλλάξουν τον τρόπο μάχης” του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Λιν Ζουομινγκ. «Πρόκειται για μια τάση οπου οι χερσαίες δυνάμεις θα ειναι ολοένα και πιο εξαρτημένες απο τα ελικόπτερα επειδή εχουν καλύτερες δυνατότητες απο τα τεθωρακισμένα π.χ κινητικότητα και μεταφορά προμηθείων για τα στρατεύματα στα σύνορα», δήλωσε ο Λιν.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής ελικόπτερων της εταιρείας, Γου Ζιμινγκ, δήλωσε οτι το αεροσκάφος θα έχει «υπέρτατη ευελιξία σε περίπλοκα περιβάλλοντα, εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης και κοινή ικανότητα λειτουργίας», προστίθεται στην έκθεση.

Δεν παρέχεται καμία άλλη διευκρίνιση.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping έχει θέσει στόχο του να εκσυγχρονίσει τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς η Κίνα υιοθετεί μια πιο αποφασιστική στάση στην περιοχή, ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή της Νοτίου και της Ανατολικής Κίνας.

Αυτό έχει συμπεριλάβει την ανάπτυξη μιας σειράς όπλων υψηλής τεχνολογίας, στα οποία συμπεριλαμάνονται stealth αεροσκάφη, αεροπλανοφόρα και αναδυόμενες τεχνολογίες με στόχο την κατάρριψη δορυφόρων.