Η κόλαση των στρατοπέδων της Β. Κορέας – Μαρτυρίες σοκ

Τέσσερα άτομα όπου έζησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας μιλούν για τις δημόσιες εκτελέσεις, την πείνα και την σκληρή εργασία. Μοιράζονται τις σοκαριστικές ιστορίες από την ζωή τους που βίωσαν σε «Γκουλαγκ» της χώρας.

Πρώτη μάρτυρας είναι η Κιμ Γιονγκ Σουν (Kim Yong Soon) η οποία φυλακίστηκε επειδή ανέφερε ότι μια φίλη της διατηρούσε σχέση με τον Κιμ Γιονγκ ΙΙ (Kim Yong ΙΙ) Πέρασε 9 ολόκληρα χρόνια στο στρατόπεδο Γιόντοκ (Yodok) βορειοανατολικά της Πιονγιάνγκ, με τους δυο ηλικιωμένους γονείς της και τα τέσσερα μικρά παιδιά της.

Όπως είπε σε βίντεο της Amnesty International το στρατόπεδο Γιόντοκ (Yodok) » είναι ένα μέρος ανατριχιαστικό».

Η κυρία Κιμ έθαψε εκεί μόνη της και χωρίς φέρετρο τους ηλικιωμένους γονείς της αλλά και τα τέσσερα παιδιά της ηλικιών εννέα, επτά, τεσσάρων και ενός. Πέθαναν όλοι από την πείνα και την σκληρή εργασία. » Όταν οι γονείς μου και τα παιδιά μου πέθαναν από την πείνα τύλιξα τα άψυχα κορμιά τους με άχυρο και τους έθαψα μόνη μου».

Ένας πρώην δεσμοφύλακας όπου έζησε σε τέτοια στρατόπεδα έσπασε επίσης την σιωπή του ανώνυμα και είπε πως όλο αυτό ήταν στρατηγική. H στρατηγική αυτή όπως δήλωσε ονομάζεται «guilt by association» δηλαδή η δημιουργία ενοχών συνειρμικά και εφαρμόστηκε με σκοπό να χαθούν ως και τρεις γενιές των οικογενειών των κρατουμένων ενώ επίσης αποκάλυψε, πως οι σοφρωνιστικοί υπάλληλοι βίαζαν τις γυναίκες και μετά τις σκότωναν.

Είπε τους δύο τρόπους που είχαν οι υπάλληλοι για να σκοτώνουν τους τροφίμους. Η πρώτη ήταν να τους βάλουν να «σκάψουν τον λάκκο» τους και με ένα σφυρί μεταλλικό να τους χτυπήσουν από πίσω και η δεύτερη είναι στραγγαλισμός με σχοινί από καουτσούκ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 200,000 άτομα κρατούνται στην Βόρεια Κορέα σε τέτοιους είδους στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το βίντεο με τις μαρτυρίες βλέπει το φώς της δημοσιότητας την ίδια στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να δημοσιοποιήσουν μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα.
Οι εμπειρογνώμονες, ωστόσο, που έχουν ερευνήσει τις υποθέσεις δεν πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη έρευνα θα έχει κάποια επίδραση στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.
Η εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα συστάθηκε τον περασμένο Μάρτιο ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για ενδεχόμενη ποινική δίωξη κατά του καθεστώτος της απομονωμένης χώρας.
Ο Μάικλ Κίρμπι, πρώην επικεφαλής του δικαστικού σώματος της Αυστραλίας ο οποίος προεδρεύει της ανεξάρτητης έρευνας, δήλωσε μετά τα προκαταρκτικά συμπεράσματα ότι οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας έχουν περάσει «ανείπωτες βαρβαρότητες», συγκρίνοντας τις συνθήκες κράτησης με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που αποκαλύφθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ωστόσο, πιθανότατα κάθε προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να κινήσει διαδικασία έρευνας και ενδεχομένως τιμωρίας του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ θα αποκλειστεί από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Μία άλλη επιζώσα όπου επίσης μίλησε στο βίντεο της Amnesty International ήταν η Πάρκ τζι-χιούν ( Park ji-hyun). Η Τζι-Χιούν στάλθηκε στο στρατόπεδο αιχμαλώτων Όνσουνγκ ( Onsung) αφού προσπάθησε να διαφύγει από έναν Κινέζο αγρότη στον οποίο είχε πουληθεί. Μίλησε και αυτή για κακομεταχείρηση των γυναικών στο στρατόπεδο και πως όταν μπήκε μέσα την ανάγκασαν να κάνει τεστ εγκυμοσύνης. «Όσες γυναίκες ήταν έγκυος αναγκαζόντουσαν να αποβάλουν τραβώντας – τρέχωντας – φορτία με χώμα, δουλειές που συνήθως θα έκαναν τα ζώα «,
Αυτοί στα στρατόπεδα έπρεπε να εργάζονται από τις 04:30 τα ξημερώματα μέχρι να νυχτώσει και μετά να παρίστανται σε συνεδριάσεις μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τελευταίος μάρτυρας είναι ο Τζο Κιμ ΙΙ ( Joo Kim II), πρώην στρατιωτικός, μίλησε για την πείνα που είχε εξαπλωθεί σε όλη την χώρα και συγκεκριμένα είπε πως οι άνθρωποι αναγκάζονταν να τρέφονται με ζωοτροφές ή ακόμα και με σπόρους που βρίσκονταν στις κοπριές των ζώων.
«Είδα σωρούς ανθρώπων που είχαν πεθάνει σε δημόσιους χώρους». Περιγράφει επίσης τις εκτελέσεις στους δημόσιους χώρους οι οποίες, όπως λέει, είναι ίδιες σε όλη την χώρα.
«Οι άνθρωποι ουρλιάζουν με τρόμο σε αυτό το θέαμα, το πλήθος βρυχάται, είναι τόσο φρικτό όλο αυτό, που ενστικτωδώς κλείνεις τα μάτια σου και γυρίζεις το κεφάλι σου αλλού. Δεν μπορείς να κοιμηθείς μετά. Σε στοιχειώνει αυτή η εικόνα τόσο όταν είσαι ξύπνιος όσο και στα όνειρά σου», είπε.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δήλωσε πως η έρευνα που έγινε στην Βόρεια Κορέα για τους εξόριστους στην Σεούλ, το Τόκιο, το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο της ποινικής δίωξης, οι μάρτυρες όμως, είναι απαισιόδοξοι και πιστεύουν ότι η έκθεση του πίνακα του ΟΗΕ δεν θα έχει καμία απολύτως επίδραση στο καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόρεια Κορέα: Η κόλαση στο Στρατόπεδο 14

Πως «ονειρεύονταν» τον κόσμο οι ΝΑΖΙ!Δείτε στο βίντεο πως «εξόντωναν» τους «μη φυσιολογικούς»

Πηγή – Daily Mail