Η Μέρκελ με στολή πολιτοφύλακα!

Ένστολοι και σοβαροί ολοι στην φωτογραφία εκτος απο μια 17χρονη κοπέλα που χαμογελάει. Η φωτογραφία απο την σημερίνη γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζει την Αγκελα Μέρκελ με τη στολή της πολιτοφυλακής της DDR σε ηλικία 17 ετών.

Η Μέρκελ περπατά ευτυχής δίπλα απο έναν αξιωματικό – εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια άσκησης της πολιτοφυλακής της DDR (πρώην Ανατολικής Γερμανίας).

Την σπάνια αυτη στιγμή απαθανάτησε ο φακός της συμμαθήτριας της Μέρκελ, Σόνια Φάισμπεργκ οταν ηταν τότε στην Β’ Λυκείου. Η Φάισμπεργκ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα: «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλές κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση στην πολιτοφυλακή ήταν υποχρεωτική για όλες τις μαθήτριες και αποτελούσε προϋπόθεση για να λάβουν απολυτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο παππούς της Μέρκελ είχε πολεμήσει κατά των Γερμανών!

Η Μέρκελ, Μακιαβέλι της Ευρώπης! Τι λέει ο γερμανός κοινωνιολόγος Ο.Μπεκ