ΒΙΝΤΕΟ: Η παρέλαση των υπερασπιστών της Μόσχας

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, για 11η φορά φέτος, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική παρέλαση προς τιμήν της θρυλικής παρέλασης της 7ης Νοεμβρίου του 1941 που φέρεται να είχε σημαντική συμβολή στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Φέτος με πανηγυρικό βηματισμό στη λιθόστρωτη Κόκκινη Πλατεία παρέλασαν περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες και αξιωματικοί του Ρωσικού Στρατού, ντυμένοι με στρατιωτική στολή εκείνων των χρόνων.

Η παρέλαση του 1941 έγινε, όταν τα χιτλερικά στρατεύματα ήταν εντελώς κοντά και οι κανονιοβολισμοί ακούγονταν στις ακραίες συνοικίες της Μόσχας. Η παράτολμη απόφαση της τότε σοβιετικής διοίκησης να την πραγματοποιήσει σε τέτοιες συνθήκες προσέδωσε σε όλους την πεποίθηση ότι ο Κόκκινος Στρατός έχει ακόμα αποθέματα δυνάμεων και ελπίδα για νίκη, μεταδίδεται από τα ΜΜΕ της Μόσχας.

Ιππείς και πυροβολητές της αεράμυνας, εκπρόσωποι του μηχανοκίνητου πεζικού και χιονοδρόμοι, οπλίτες του πεζικού και στρατιώτες της πολιτοφυλακής παρέλασαν συντεταγμένοι σε μια ενιαία σειρά. Από τις κερκίδες παρακολουθούν την παρέλαση περίπου 8.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και βετεράνοι του πολέμου.

Πριν την παρέλαση οι συμμετέχοντες παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους σύντομη αναπαράσταση τη συμμετοχή της Μόσχας. Και στην παρέλαση έλαβαν μέρος σπουδαστές 28 στρατιωτικών σχολών, Ευέλπιδες των σχολών Σουβόροφ και μέλη των στρατιωτικών-πατριωτικών συλλόγων και νεολαιίστικων ομάδων της Μόσχας, συνολικά περίπου 3.500 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Ρωσία – Γεωργία: Ένας πόλεμος 5 χρόνια πριν

Απίστευτη ιστορία έρωτα γερμανίδας με στρατιώτη του Κόκκινου Στρατού

Σάλος με γλυπτό που απεικονίζει στρατιώτη να βιάζει έγκυο