Η Ρωσία θα απαντήσει διπλωματικά εαν σταλούν όπλα στην Ουκρανία

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να τροφοδοτήσουν με όπλα την Ουκρανία, το πιθανότερο είναι ότι η Ρωσία θα απαντήσει δια της διπλωματίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου Νικολάι Πατρούσεφ.«Εάν στείλουν όπλα, αυτό θα συνιστά περαιτέρω κλιμάκωση της σύρραξης, θα μεγαλώσει», δήλωσε ο Νικολάι Πατρούσεφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Οχι, νομίζω ότι θα ενεργήσουμε με διπλωματικά μέσα», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές ενέργειες αντιμέτρων εκ μέρους της Ρωσίας.

Τα σχέδια της Δύσης για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και για την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης, δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Η Ρωσία είναι μία χώρα που πραγματικά ενδιαφέρεται για την επίλυση της κρίσης αυτής. Ολα τα άλλα σχέδια για την ενίσχυση του καθεστώτος των κυρώσεων, την απομόνωση, την αποστολή όπλων κλπ- όλα είναι βήματα που δυστυχώς, αντίθετα έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Εξάλλου ο πολωνός υπουργός Άμυνας Τόμαζ Σιεμόνιακ δήλωσε σήμερα οτι η προμήθεια όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι η τελευταία επιλογή και αξίζει να αποφευχθεί καθώς θα κινδύνευε να πυροδοτήσει κλιμάκωση της σύγκρουσης στα ανατολικά της χώρας.

«Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είναι η τελευταία πιθανή επιλογή και είναι σκόπιμο να την αποφύγουμε», δήλωσε ο υπουργός στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Jedynka.Ταυτόχρονα, η εφημερίδα Gazeta Wyborcza έγραψε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Σιεμόνιακ η Πολωνία δεν έχει σχέδια αποστολής βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία